Efes, Selçuk İzmir

Selçuk, Efes (Ephesus) Antik Kenti ilk sırada olmak üzere sahip olduğu kültür varlıklarıyla dünya çapında adı bilinen bir ilçedir.. Antik Efes Kentinde yaklaşık 113 yıldır yapılan kazılarda bulunmuş olan eserlerin bir bölümü Efes Müzesinde sergilenmekte.. Türkiye ve dünyada turizm açısında önemli bir yere sahip Efes. Ülkemizdeki Antik çağlardan kalma yapılar arasında sağlam ve ayakta kalan en önemli yapılar ve eserler buradadır. Selçuk’un 3 kilometre güneyinde, Panayır ve Bülbül Dağı yamaçları Ayasuluk Tepesi mevkiinde kurulu Efes, 12 İon kenti içinde günümüze kalan en önemli antik kenttir.
Yüzyıllar boyunca insan emeği ile  günışığına çıkarılmış ve nice emek harcanmış Efes’i gezmek için uzunca bir zaman ayırın çünkü görülecek çok şey var. Tarihi boyunca birçok kez yer değiştirdiğinden kalıntıları yaklaşık 8 kilometrelik geniş bir alana yayılı Ayasuluk Tepesi, Artemision, Efes ve Selçuk olarak dört ana bölgedeki harabeler yılda ortalama 1,5 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir. Tümüyle mermerden yapılmış ilk kent olan Efes’teki başlıca yapılar ve eserler arasında;
Artemis Tapınağı
Celsus Kütüphanesi
Meryem Ana Evi
Yedi Uyurlar (Ashab-ı Kehf)
İsa Bey Camii
Hadrian Tapınağı
Domitian Tapınağı
Serapis Tapınağı
Meryem Kilisesi
St. Jean Bazilikas
Yukarı Agora ve Bazilika
Oktagon
Odeon
Prytaneion (Belediye Sarayı)
Mermer Cadde
Domitianus Meydanı
Magnesia Kapısı (Üst Kapı) ve Doğu Gymnasiumu
Herakles Kapısı
Mazeus Mithridates (Agora Güney) Kapısı
Anıtsal Çeşme
Günümüzde Efes birçok konser, kültürel etkinlik ve uluslararası festivale ev sahipliği yapmaktadır.

Efes, Selçuk İzmir Hatitası


Şunu daha büyük bir haritada görüntüle: Hotel Sirince Evleri

 

EFes Harabeleri Selçuk İzmir

Efes Selçuk Türkiye

Selsus Kütüphanesi’ nin Restore Edilmiş Ön Cephesi, Roma dönemi yapılarının en güzellerinden birisidir.. Kütüphane, ve mezar anıtı görevini üstlenmiştir.

Trajan Nymphaeumu

Efes Harabeleri Domitian Tapınağı

St.Jean-Bazilikasındaki-Yuhannanın-mezarı

Efes Antik Tiyatro Selçuk İzmir

Miniaturk Artemis Tapınağı Maketi, İstanbul,..Bugün Artemis Tapınağı’nın yerinde yıkılmış kolonlardan oluşturulmuş bir sütun haricinde hiçbir şey yoktur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git