Mersin Cennet Cehennem Mağaraları

Bu dünyada cenet ve cehennem nerede diya sorabilirsniz .Cennet Cehennem Mersinde dir. Cennet-Cehennem obrukları yöredeki diğer birçok obruk gibi antik dönemde kutsal bir anlam taşıyordu. Önce antik bir kentin kalıntılarına, sonra Zeus Tapınağı’na ve çok tanrılı inanca göre kutsal sayılan bu iki obruğa ve mağaralara ulaşılıyor. Yerli ve yabancı turistler yanında çevre halkı da kutsal duygularla ziyaret ediyor. Cennet Çöküğü antik çağda Korykos Mağarası olarak bilinen büyük ve derin çukurlardan oluşan iki doğa harikasından biridir.
Cehennem çukuru cennet çöküğünün 75 m kuzeyindeki Cehennem çukuru da Cennet çöküğü gibi oluşmuştur.

Cehennem çukurunun  Ağız çember çapları 50 m ve 75 m, derinliği 128 metredir. Kenarları içbükey olduğu için içerisine inmek mümkün olmamaktadır.

Mitolojiye göre Zeus, alevler kusan yüz başlı ejderha Typhon’u buradaki bir kavgada yendikten sonra, onu Etna Yanardağı’nın altına sonsuza dek kapatmadan önce bir süre Cehennem çukurunda hapsetmiştir

125 m  derinlikte cehennem çukuruna inerek  dilek taşı atarak dilek dileniyor.

Cennet çukuru Bir yeraltı deresinin yol açtığı kimyasal erozyonla tavanın çökmesi sonucu meydana gelmiş büyük bir çukurdur.

mersin cennet çukuru Elips biçimindeki ağız kısmı çapları 250 m ve 110 m olup derinliği 70 metreden oluşmaktadır.

Cennet çukurunda Çökük tabanının güney ucunda 200 m uzunluğunda ve en derin noktası 135 m olan büyük bir mağara girişi bulunmaktadır.

Cennet çukurunda 135 m olan büyük bir mağara girişi ve bu mağaranın ağzında küçük bir kilise vardır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git