Rumeli Feneri Sarıyer İstanbul

İstanbul Boğazına Karadeniz’den gelip giriş yapan gemileri karşılayan ve denize açılanları uğurlayan Rumeli Feneri yani Türkeli Feneri bembeyaz silueti ile bizi karşılıyor, bilhassa İstanbul Avrupa yakasında oturanlar için ideal gezi yerlerinden biri…Aynı zamanda Fenerin adı bulunduğu köyünde ismi, Rumeli Feneri şirin ve nostaljik bir balıkçı köyü.

Rumeli Feneri Haritası

Tanıtım Videosu

Tarihi Fener

Rumeli Feneri Sarıyer İstanbul

Rumelifeneri Görüntüleri

Fransızlar tarafından 1856 yılında yapılan fener, deniz seviyesinden 58 metre yükseklikte ve 30 metre uzunlukta. İlk yapıldığı zamanlarda gaz yağıyla çalışan, daha sonradan asetilen gazı ile kullanılan, şimdilerde otomatik elektrikle çalışılıyor, ışığın görünüş mesafesi 18 mil, sis düdüğü ise normal havalarda 4-6 mil uzaktan duyuluyormuş.Fenerin bir de hikayesi var..İnşasında kule birkaç kez yıkılınca köyün yaşlıları kulenin bulunduğu yerde bir yatır olduğunu, kulenin bu yüzden yıkıldığını yapım şirketine söyleyince türbe bulunup etrafı çevrilmiş, sonra fener kulesi yapılmış. Kule binası içinde bulunan Sarı Saltuk Baba Türbesi ziyaret edilebiliyor ve bir ilk dünyada içinde türbe bulunan tek fener sadece burada bulunuyor..

Saltuk Baba Türbesi ve Rumeli Feneri

Rumelifeneri köyü ise Türkiye’nin en büyük balıkçı köyüdür.. Balıkçı köyü olmasına karşın, turizme açık olup, son yıllarda oldukça fazla turist tarafından ziyaret edilmiştir, denizi, tertemiz sahilleri, yeşil alanları ve piknik yerleri ile ilgi çekiyor. Marmancık koyu ile Rumelifeneri Kalesi görülecek yerler arasında… Marmancık koyunda Marmancık Golden Beach Clup İstanbul sosyetesinin ilgi gösterdiği ve eğlenceler düzenlenen bir eğlence merkezi..Fenerin yanında bulunan muazzam bir manzaraya sahip çay bahçesi, Liman bölgesindeki balıkçılar derken mutlaka gidilip keyfi çıkarılacak bir yer yer…

Rumelifeneri Kalesi Sarıyer İstanbul

 

Rumeli Feneri Gece / Türkiye

Rumeli Feneri Golden Beach Club

Golden Beach Club

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git